اثر رسانه های مختلف بر رشد مطلوب و توانایی تولید الکل سویه های مخمر جدا شده


در حال بارگذاری
۷ بهمن ۱۳۹۶
Doc
5mb
118
99 بازدید
۱۲۵۰۰ تومان
خرید

اثر رسانه های مختلف بر رشد مطلوب و توانایی تولید الکل سویه های مخمر جدا شده از ماهی قزل آلای رنگین کمان خانگی

مخمرها در سطح زمین انتشار جغرافیایی وسیعی دارند. این سلول­ها شیمیوارگانوتروف بوده و می­توانند از منابع کربنی مختلف استفاده کنند. بنابراین انتخاب ماده غذایی، تنوع گونه­ای مخمر­ها را در زیستگاه­های خاص مشخص می­کند. این موجودات از نظر اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی دارای اهمیت زیادی در تمدن بشر هستند. از نظر مورفولوژیکی بر اساس اندازه، شکل سلول، مکانیسم تشکیل سلول دختر، رنگ و قوام کلنی­ها و تولید یا عدم تولید کپسول طبقه بندی می­شوند.

اهمیت صنعتی مخمرها در تولید متابولیت­های اولیه و ثانویه بسیار ارزشمند مانند آنزیم­ها، واکسن­ها و بعضی از داروهای نوترکیب از یک طرف و نقش آن­ها در روشن شدن مکانیسم­های پایه ای مولکولی بسیاری از بیماری­ها و ناهنجاری­ها در حوزه­ی زیست پزشکی، آنها را از سطح یک میکروارگانیسم تک سلولی فراتر برده و به یک حامی بشر تبدیل کرده است؛ از طرف دیگر در حوزه­ی پزشکی، پیشرفت قابل ملاحظه­ای در تولید پروتئین­های درمانی انسانی به وسیله ی مخمرهای مهندسی ژنتیکی شده صورت گرفته است (واکر، ۱۳۹۱).

کاربرد این دسته از تک­سلولی­ها در صنایع تبدیلی، صنایع غذایی و بیوتکنولوژی نیز سابقه طولانی دارد. از نوعی مخمر (شبیه کاندیدا) با نام علمی Kluyveromyces sp. در تغذیه انواع مختلفی از موجودات آبزی استفاده شده است (Lavens et al, 1987; Lavens & Sorgeloos, 1991). این تک سلولی­ها عموماً از محیط­های طبیعی و یا فلور گیاهان و جانوران تهیه شده و پس از شناسایی بصورت انبوه کشت داده می­شوند. ترکیبات محیط کشت که برای کشت میکروارگانسیم­ها استفاده می­شوند، به طور مستقیم فنوتیپ فیزیولوژیکی و فرآیند تخمیر را که سبب آنالیز وکارایی سویه در کاربردهای صنعتی میکروارگانسیم­ها می شود را مشخص می­کنند. به همین دلیل توسعه­ی موفقیت آمیز سویه­ها برای کشت در مقیاس وسیع به منظور تولید پروتئین­­های هترولوگوس و سوخت­های کم ارزش، مواد شیمیایی و موادی که شایسته­ی ساخت محیط­های کشت در مراحل مختلف توسعه­ی سویه­ها را دارند، مورد مطالعه قرار گرفته اند (et al, 2005 Macauley-Patrick؛ Porro&Mattanovich, 2004).

امتیازات ویژه مخمرها شامل قابلیت تولیدآسان، سریع، مقاومت بالا به طیف وسیعی از مواد مختلف و عمل­آوری این موجودات موجب شده است که کاربرد فراوانی در صنعت آبزی پروری داشته باشند. بی شک تامین منابع غذایی مناسب و ارزان قیمت یکی از جنبه­های مهم در پرورش آبزیان به شمار می­رود که در این میان مخمرها­ی تک سلولی با دارا بودن سایز مناسب (کمتر­از­۲۰ میکرون) و همچنین ترکیب‌ و ارزش‌ غذایی‌ مناسب کاربرد روز افزونی در پرورش آبزیان خصوصاً زئو پلانکتون­های پرورشی دارند (;Bowen et al, 1985 ; Bowen , 1962 Bond , 1937 ؛ Weisz , 1946). با توجه به اسناد، استفاده از مخمرها بعنوان  یکی از غذاهای پذیرفته شده برای پرورش آزمایشگاهی آرتمیا مطرح می­باشد. محصولات مخمری همچنین به عنوان یک منبع پروتئینی در رژیم غذایی برای تو­لید میگو آب شور استفاده می­شوند (Talloen , 1978; James&Makkeya, 1981).

پرورش آبزیان بخصوص ماهی قزل­آلای رنگین کمان، به عنوان یکی از ماهیان با ارزش شیلاتی، جنبه اقتصادی بسیار مهمی در اقتصاد آبزی پروری دنیا دارد (WWW.FAO.ORG). در پرورش این خانواده از آبزیان تامین نیازهای غذایی مناسب و بررسی شرایط ویژه رشد و بیماریها و آلودگی­های آنان از جمله مسائل پر­اهمیت تحقیقاتی می­باشد. استفاده از مخمرها در صنعت پرورش دام، طیور و آبزیان از زمانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که مشخص شد این دسته از تک سلولی­ها می­توانند به عنوان فلور موقت و یا ثابت موجودات مختلف مطرح باشند. لذا بررسی، شناسایی و درک اهمیت و کاربرد این دسته از تک سلولی­ها از درجه اعتبار و اهمیت زیادی برخوردار می­باشد.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.