بررسی اثر نانو اکسید روی بر معادلات جذب تعادلی، خواص مکانیکی، فیزیکوشیمیایی


در حال بارگذاری
۷ آذر ۱۳۹۶
Doc
1MB
121
158 بازدید
۱۲۵۰۰ تومان
خرید

has been added to your cart!

have been added to your cart!

بررسی اثر نانو اکسید روی بر معادلات جذب تعادلی، خواص مکانیکی، فیزیکوشیمیایی و پارامترهای معادلات رشد میکروبی فیلم تهیه شده از قدومه شیرازی

زیست کافت بودن (تجزیه پذیر بودن زیستی)، خوراکی بودن و کارآمد بودن و سازگاری با محیط زیست  فیلم های خوراکی سبب شده است که این فیلم ها به عنوان جایگزین های فیلم های سنتزی به طور وسیع مورد مطالعه قرار گیرند. برخی از بزرگ ترین پیشرفتهای حاصل شده در صنعت بسته بندی مواد غذایی مرتبط با فناوری نانو است. قدومه با نام های چشم بلبلی، قدومه شیرازی، قدومه شهری، توذریح، بذرالخمخم، تودری سرخ، آرد سمن و مادردخت نیز شناخته می شود. اگرچه لعاب صمغ قدومه شیرازی قرن هاست که در ایران استفاده می شود اما هیچ کار عملی روی خواص عملکردی و رئولوژیکی آن انجام نشده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانو اکسید روی بر خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، ایزوترم جذب، خاصیت ضد میکروبی و عبور دهی نسبت به بخار آب روی فیلم­های  قدومه شیرازی می­باشد. در این پژوهش فیلم­های قدومه شیرازی به همراه نانو اکسید روی در غلظت­های ۰، ۱، ۳، و ۵ % با استفاده از روش کاستینگ (Solvent Casting) تهیه شد. کلیه خواص فیزیکوشیمیایی، ایزوترم جذب، مکانیکی و عبوردهی نسبت به بخار آب و خاصیت ضد میکروبی  به روش استاندارد ملی امریکا انجام شد. مدل­های جذب تعادلی چند جمله ای (مرتبه سوم) و مدل ۳ پارامتری جذب تعادلی GAB در داده­های تجربی براز شد. آزمون مکانیکی نانو بایوکامپوزیت فیلم­های  قدومه شیرازی / نانو اکسید روی، افزایش استحکام کششی و مدول یانگ، کاهش درصد کشیدگی را به دلیل افزایش غلظت نانو ذرات نشان دادند.. خواص فیزیکوشیمیایی از قبیل میزان جذب آب، محتوای رطوبت، حلالیت و خواص ممانعتی نظیر نفوذ پذیری به بخار آب، با افزایش میزان نانو ذرات کاهش معنی داری ( ۰۵/۰ > P)، را نشان دادند. با بررسی ایزوترم­های جذب نانو بایو کامپوزیت حاصل، مشخص شد که مقدار رطوبت آب تک لایه کاهش یافته و نمودار به سمت پایین جابجا شده است و این حاکی از آن است که نانو اکسید روی، توانایی آبگریز کردن فیلم را دارند. همچنین فیلم­های قدومه شیرازی حاوی نانو ذرات اکسید روی خاصیت ضد میکروبی خوبی را مقابل اشرشیا کلی از خود نشان دادند. به طور کلی با توجه به بررسی های انجام شده نانو اکسید روی توانایی بهبود خواص اساسی فیلم­های قدومه شیرازی را دارا می­باشند و می­توانند به عنوان بسته بندی فعال در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرند.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید یا فایل دانلود شده مغایر با عنوان پایان نامه خریداری شده بود اینجا کلیک کنید و مورد را از طریق فرم مغایرت اطلاع دهید تا رفع اشکال گردد.