بررسی اثر نانو دی اکسید تیتانیوم بر خواص فیزیکو شیمیایی، عبوردهی و معادلات رشد میکروبی


در حال بارگذاری
۱۸ مهر ۱۳۹۶
Doc
1.38 مگابایت
92 صفحه
141 بازدید
۱۲۵۰۰ تومان
خرید

بررسی اثر  نانو دی اکسید تیتانیوم بر خواص فیزیکو شیمیایی، عبوردهی و معادلات رشد میکروبی باکتری  اشریشیا کلی بر بستر ترکیبی پلی ساکارید سویا(SSPS) و نشاسته کاساوا

امروزه آلودگی­های شیمیایی ناشی از ورود پلیمرها، پلاستیک­ها و مواد بسته­بندی سنتزی به طبیعت یکی از بزرگترین خطراتی است که زندگی بشر را تهدید می­کند، از این رو پژوهشگران همواره درصدد بوده­اند تا راهی برای این حل این مشکل بیابند. این کوشش­ها در سال­های اخیر نمود بیشتری یافته و در این راستا فیلم­ها وپوشش­های خوراکی تجزیه­پذیر از پلیمرهای طبیعی ساخته می­شود که ضمن کمک به حل مساله­ی آلودگی­های محیط­زیست باعث ایجاد بازارهای جدید برای فروش فرآورده­های کشاورزی نیز می­گردد. نشاسته یکی از فراوان­ترین و ارزان­ترین بیوپلیمرهای کربوهیدراتی است که ویژگی تشکیل فیلم بسیارخوبی دارد. با این حال، مقاومت کم آن نسبت به بخار آب و ویژگی­های مکانیکی نسبتاً ضعیف فیلم­های حاصل ازآن در مقایسه با فیلم­های سنتزی رایج می­باشد. به تازگی، یک پلی ساکارید از مواد دیواره سلولی لپه سویا استخراج شده است. این پلی ساکارید محلول در سویا(SSPS) ، دارای یک ساختار پکتین مانند است. برخی از بزرگ ترین پیشرفت­های حاصل شده در صنعت بسته بندی مواد غذایی مرتبط با فناوری نانو است. در این کار پژوهشی تولید و ارزیابی ویژگی­های فیلم­های خوراکی بر بستر ترکیبی فیلم نشاسته تاپیوکا/ SSPS، حاوی نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش فیلم­های ترکیبی نشاسته تاپیوکا/ SSPS، به همراه نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم در غلظت­های ۰، ۱، ۳، و ۵ % با استفاده از روش کاستینگ (Solvent Casting) تهیه شد. کلیه خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و عبوردهی نسبت به بخار آب و اکسیژن به روش استاندارد ملی امریکا انجام شد. آزمون مکانیکی نانو بایوکامپوزیت فیلم­های ترکیبی نشاسته تاپیوکا/SSPS حاوی نانو دی اکسید تیتانیوم، افزایش استحکام کششی و مدول یانگ، کاهش درصد کشیدگی را به دلیل افزایش غلظت نانو ذرات نشان دادند. خواص فیزیکوشیمیایی ( میزان جذب آب و حلالیت ) و خواص ممانعتی ( نفوذ پذیری نسبت به بخار آب و اکسیژن )، با افزایش میزان نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم کاهش معنی داری ( ۰۵/۰ > P)، را نشان دادند. فیلم­های خوراکی ترکیبی نشاسته تاپیوکا/SSPS، ساپورت شده باTio2  خواص ضد میکروبی خوبی را در مقابل باکتری اشریشا کلی، از خود نشان دادند. که این موضوع بیانگر خاصیت ضد میکروبی نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم است. به طور کلی با توجه به بررسی­های انجام شده نانو دی اکسید تیتانیوم توانایی بهبود خواص اساسی فیلم­های ترکیبی نشاسته تاپیوکا/SSPS، را دارا می­باشند و می­توانند به عنوان فیلم خوراکی و بسته بندی فعال در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرند.

 

واژگان کلیدی : فیلم خوراکی تاپیوکا، پلی ساکارید سویا (SSPS)، نانو دی اکسید تیتانیوم، خواص مکانیکی، خواص ممانعتی، خواص فیزیکوشیمیایی، خواص ضد میکروبی.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.